www.migraine-weg.nl


Behandeling van migraine
met lichttherapie
gericht op de
dieperliggende oorzaak.
De oorzaak van migraine || Behandeling met Lichttherapie || Wat is lichttherapie? || Meer informatie

De oorzaak van migraine

De oorzaak van migraine ligt ergens anders dan de pijnlijke symptomen doen vermoeden: in het buik-darm gebied.

In dat gebied ontstaat een overschot aan energie, die niet via de gebruikelijke weg (omlaag) kan worden afgevoerd. Als deze energie via het hoofd zijn weg naar buiten zoekt, ontstaat de zware hoofdpijn, die zo kenmerkend is voor migraine.

Hoe gaat dat in zijn werk?

Migraine kent 2 fasen: de opbouwfase en de ontladingsfase.

De opbouwfaseDe vrije doorstroming van dalende energie wordt belemmerd in het buik-darm gebied.
De energie hoopt zich op voor het stagnatiegebied in de buik of darmen. Bij vrouwen die menstrueren voegt zich daar de energie bij van de maandcyclus, die zich naar de menstruatie toe opbouwt (dit is de voornaamste reden, dat migraine bij vrouwen drie keer zoveel voorkomt als bij mannen!).

De druk in het buik-darm gebied loopt op tot het punt, dat het lichaam ingrijpt:

De ontladingsfaseHet lichaam kiest noodgedwongen een andere weg voor het afvoeren van de energie: de opgehoopte energie stijgt op, perst zich door het kanaal van de nek en nestelt zich in het hoofd. De migraine slaat toe! De opstijgende energie komt hierbij langs het verlengde beenmerg. Het daar liggende braakcentrum wordt gestimuleerd door de opstijgende energie.

Na de ontladingsfase begint de opbouwfase van voren af aan in een eindeloze herhaling.

Bij vrouwen kan de menopauze kan hier verandering in brengen: de energie ophoping in het buikgebied bereikt door het uitblijven van de eisprong niet meer het kritieke punt (de migraine verdwijnt dan) of het duurt langer voordat dit kritieke punt wordt overschreden (de migraine aanvallen komen dan minder vaak).

www.migraine-weg.nl
is een onderdeel van
www.garden-of-light.info